>>
<<


05/08 2013 Avanza, mutade av Lightlab ?


Som signaturen T Gilvert redan noterat i ett inlägg på Avanza så ingår bland annat följande två regler i Avanzas policy för sitt forum:

Inlägg får inte:

3.    innehålla hot, förtal, förolämpning eller i övrigt vara kränkande, diskriminerande och/eller stötande.
4.    innehålla formuleringar eller annat material som kan upplevas som pornografiska, obscena, stötande, vulgära eller oanständiga.

Signaturen Argus påtalade i två inlägg att signaturen Stargate ägnar sig åt hot, vid ett tillfälle t.o.m. mordhot, förtal genom att Stargate anklagar namngivna personer för stöld samt sexuella trakasserier. Argus båda inlägg censurerades av Avanza. LLSW överlämnar åt läsaren att själv bilda sig en uppfattning om huruvida Avanza är ett opartiskt debattforum eller ej genom att här återge det första av Argus censurerade inlägg. (Det andra var en kopia men med en kommentar om censuren)

Stora Oskulden Stargate försöker fly från sitt eget mörka förflutna

Nu har Stargate glömt all förljugen information han spridit om Lightlab.

Nu har Stagate glömt all inside information från Lightlab som han spridit via Avanza och VCW.

Nu har Stargate glömt allt förtal han spridit runt sig.

Nu har Stargate glömt hur han pekat ut namngivna personer från Lightlabs tidigare år och utpekat dessa för att vara utpressare och tjuvar som stulit kunskap från Lightlab.

 https://www.avanza.se/aza/press/forum/trad.jsp?threadId=1381833

Nu har Stargate glömt att han erbjudit sig att skicka fram en namngiven styrelseordförande att mörda T Gilvert, se altenativ B i filen

https://www.avanza.se/aza/press/forum/trad.jsp?threadId=1160259

Nu har Stargate glömt att han utsatt T Gilvert för sexuella trakasserier och flera gånger utpekat honom som homosexuell.

https://www.avanza.se/aza/press/forum/trad.jsp?threadId=1431430


Nu har Stargate glömt precis allting.

Nu utger sig Stargate istället för att vara en seriös aktiedebattör. Det går inte Stargate. Du har lämnat alltför mycket smutsiga spår efter dig och långt ifrån inte bara under signaturen Stargate. Du är för länge sedan genomskådad.__________________________________________14/06 - 2013 Avanzadagen 21 maj - Lightlabs grundare censurerad


Jan Kjellman, forskare och tidigare knuten till CERN och som också var en av de två grundarna till Lightlab har hittat vår mailadress och bett oss publicera nedanstående brev. Anledningen är att i den video som spelades in under Lightlabs presentation samt de frågor och svar som följde har Jan Kjellmans inlägg och fråga klippts bort. Samtliga övriga frågor och svar finns annars med i videon. Lennfalk kunde inte besvara Jan Kjellmans fråga och har uppenbarligen lyckats få inlägget censurerat. Videon kan den som vill se här. Här kan man läsa mer om Lightlabs historia.


Öppet brev till llsw.info:

Jag har sett att mitt inlägg på Avanzadagen blev censurerat. Jag tar mig därför friheten att skriva till llsw.info om Ni skulle ha intresse av vad jag sa.

Jag sa i stort sett följande:

"Jag måste först presentera mig för att mitt inlägg skall ha någon mening.

Jag heter Jan Kjellman och var en av de 2 svenskar som bildade LightLab 1996. Jag lämnade LightLab 1999 och kunde inte i min vildaste fantasi tro att företaget fortfarande skulle existera idag.

På den tiden kunde det anses befogat att tro att LightLabs teknik kunde vara ett alternativ till de lågenergilampor som då fanns på marknaden. Idag är läget helt annurlunda då LED tekniken har gjort enorma framsteg och är den teknik som alla stora lamptillverkare satsar på. Den är överlägsen LightLabs teknik på alla plan."

Avanza moderatorn avbröt mig då och sa: OK men vad är din fråga?

I hastigheten kunde jag inte komma på något annat att slänga ur mig än:

"Varför i hellskotta håller ni fortfarande på?"

 Detta var i stort mitt censurerade inlägg.

mvh,

Jan Kjellman


__________________________________________


17/11 - 2012 Ännu en fabel om Åsnan och Falken
(Osignerad och ännu ocensurerad pärla från VCW, 15/11-2012)

Re: LightLab - Hopplöshetens soptipp        2012-11-15 23:12:42        
En klisternisse, en åsna, en falk och en galt stod alla vid porten till himmelriket. Nå, sa Sankte Per, vem av er har gjort mest gott i livet? Jag har gett människorna ljus, sade falken. Och jag har gett falken pengarna som han behövde, sa åsnan. Men jag har talat om för alla hur fint falkens ljus skulle lysa om människorna gav sina pengar till åsnan, och utan pengar ingen lampa, sa klisternissen. Jag har bara bökat i all deras sht, sa galten. Några av er ljuger, sa Sankte Per, och jag kan inte släppa in någon av er om jag inte får veta vilka det är. Klisternissen ljuger, sa åsnan, för jag hade fått pengarna ändå. Falken ljuger för det blev ingen lampa, inte ens en prototyp, sa klisternissen. Åsnan ljuger, sa falken, för det var en gammal räv som gav mig pengarna. Det var illa, sa Sankte Per, med all den sht jag ser här behöver jag bara galten. Åsna, dig dömer jag att räkna alla riksbankens pengar. Och när du är färdig så får du börja om igen. Falk, dig dömer jag att göra en FEL prototyp. Och den ska vara integrerad. Och dig, klisternisse, dig dömer jag att radera allt du kopierat och när du är färdig så gör du som du brukar, dvs, samma sak om igen. Grymt, sa galten när Sankte Per visade åsnan, falken och klisternissen dörren till källaren. Galten däremot levde lycklig i alla sina dagar och hade snart glömt bort att han förlorat alla sina pengar på aktier.


__________________________________________


25/09 2012 - Lightlab's klisternisse...

Avanza har åter vikt sig för påtryckarna från Lightlab. På Avanza styr ju kapitalet och en f.d. finansminister, dessutom uppbackad av Penser, kröker Avanza gärna rygg för tydligen. Men om Avanza fegar ur så gör inte vi det på LightLab Special Watch. Vi står fria från alla särintressen och motarbetar vilseledning och bedrägeri.
(Censurerat av Avanza 3 dygn efter publiceringen.
Sign. T Gilvert, 22/09-2012)

Lightlab's klisternisse...

...och IR-expert, Per Olsson, oroar sig på VCW för inlägg riktade:
"...MOT Lightlab och inte minst dess ÄGARE"

Och så lägger Lightlab's klisternisse till något som han kallar: "Ny svensk teknik..."

Onekligen skrattretande! Med ett ca 97%-igt kursfall de senaste två åren är det väl Lightlabs styrelse och ledning som är ägarnas största fiende. I synnerhet när dessa i 17 år förbrukat ägarnas pengar utan att ens få fram en prototyp. Kanske hade det gått om man använt "Ny svensk teknik". Men nu använder man 30 år gammal rysk teknik.

Ägarna är förvisso, med endast något enstaka undantag, helt klara över att Lightlab under alla år försett dem med lögnaktiga påståenden om företagets framsteg och om konkurrerande tekniks (läs LED) begränsningar.

Nu står kejsaren naken. LED finns idag i varje belysningsbutik trots att LED enligt Lightlab-doktrinerna egentligen inte finns. LED ökar dessutom närmast explosionsartat samtidigt som kvaliteten bara blir bättre och priset allt lägre.

Med LED framställs ljus på ett energisnålt sätt helt utan användning av kvicksilver - en kombination som länge använts i olika specialtillämpningar som trafikljus, billampor m.m. och som sedan några år också börjat användas i allmänbelysning.

Och hur låter det från skojarna på Lightlab? Jo:

"LightLab utvecklar en ny miljövänlig ljusteknologi. Tekniken innebär att ljus kan framställas på ett energisnålt sätt helt utan användning av kvicksilver - en kombination som länge efterfrågats men hittills inte varit möjlig."

Jodå. I flera år som sagt. Men med LED. Inte med FEL. Vem tror Lightlabs styrelse och VD att man lurar? Och vem drabbas?

Ja, där har Lightlab's klisternisse något att grubbla över.
 
__________________________________________18/07 2012 - Vu1-problemen

Vu1-problemen stora. Lightlab-oförmågan total. De negativa tecknen är (alltför) många.
(Censurerat av Avanza mer än 3 dygn efter publiceringen. Hårda påtryckningar?
Sign. Argus, 13/07-2012)

Lightlabs IR-chef Stargate är väl schizofren vid det här laget. Inget funkar för honom och han försöker nu att på alla sätt vända på steken. Stargates Vu1-kramande har fallit samman pladask. Plötsligt försöker Stargate låta som T Gilvert och sedan tvärtom.

Ni ska inte låta er förvillas av Stargates frågeinlägg (6 juli) som består av ett antal till synes kritiska frågor. Stargate har som väntat, som ni kan se, ingen tanke på att få svar på frågorna (se hans inlägg 10 juli) som han skulle kunna förväntas sända till sig själv via den interna snigelposten på Lightlab.  Det går nog inte fort där. Allt är ju bara ett spel för gallerierna.

Det är ju bara frågor som T Gilvert och många andra upprepat gång på gång under många år. Alla vill ju veta något om vad Lightlab kan åstadkomma. Lightlab avvisar regelmässigt sådana propåer, inte sällan med hänvisning till att konkurrenter inte ska kunna utnyttja Lightlabs okunskap vilket är kvalificerat nys.

Stargate har faktiskt bara ställt samman några vanliga frågor för att ge intryck av att vara kritisk. Stargate är nog fortfarande samma Stargate som sedan länge är betald för att sprida Lightlabs lögner, senast 12 juli.

Frågan är vem Stargate är. Det är nog snarast så att Stargate är en betald grupp som styrs inifrån Lightlab och som opererar dels under ett otal anonyma signaturer (speciellt aggressivt som t ex AdamBertilCe på VCW med halvtannat hundratal signerade hetsiga inlägg våren 2011) på Avanza, VCW och Di Börssnack samt därtill mycket dubbelanonymt på VCW. Det kommer mycket information i dessa skrivningar och det är ofta opublicerade informationer som endast kan komma inifrån Lightlab. Där finns det en IR-chef inhyrd från ett (än så länge) ansett kommunikationsföretag. Det är märkligt att detta företag sanktionerar ett sådant tillvägagångssätt. Det är också uppseendeväckande att kommunikationsföretaget saknar instinkt för att skydda sitt varumärke. Det faktum att IR-chefen inte någon enda gång tagit avstånd från informationsläckaget från Lightlab pekar på att Stargate-gruppen styrs inifrån Lightlab.  Det är också märkligt att Lightlabs styrelse accepterar det omfattande informationsläckaget från Lightlabs inre.

Eftersom det ena efter det andra inte funkar för Stargate tog han igår (12 juli) ett nytt grepp. Nu har Lightlab "förvaltat en storsatsning under 2012". Två misslyckade mässdeltaganden i Taiwan och Kina? Ett luddigt avtal med ett kinesföretag som inte låter sig spåras? En resväska med en plattlampa som inte är prioriterat projekt? Faktauppgifter? Fortfarande ingen prototyp!

IR-chefen Stargate distanserar sig i inlägget 12 juli från sig själv genom att säga att han inte kommer med några nyheter och säger att hans tjänster är bortkastade pengar. Samtidigt kommer han med en rad fullständigt verklighetsfrämmande interna nya uppgifter om vad Lennefalk ska åstadkomma. Inlägget är med all tydlighet avsett att driva upp börskursen. Folket på Lightlab och Penser lever i en värld där verkligheten inte får finnas.

Nej, Stargate är som tidigare kvar på plan som Lightlabs desinformerande IR-chef, låt er inte luras.

PS1/ Stargate debuterade som Lightlab-kåsör 6/4 2010 vilket var 21 dagar efter att Lightlab i ett pressmeddelande informerat om att Per Olsson anlitats som IR-chef. Alla (Stargate-)signerade alster på Avanza är dessutom lätt tillgängliga på detta forum.  Observera att Stargate inte gjorde några inlägg under AdamBertilCe-perioden, se PS/2 nedan.

PS2/ Skulle ni vilja bekanta er med AdamBertilCe:s alla krumbukter så finns allt arkiverat på VCW:

http://vcw.dagensps.se/forum/sok.phtml?id=1&op=search&ref=&sign=AdamBertilCe

AdamBertilCe debuterade på VCW som Lightlab-kåsör 27/1 2011 några timmar efter att Lightlab i ett pressmeddelande meddelat att styrelsen just fattat beslut om en nyemission.

PS3/Ser du några mönster i ovanstående?"

__________________________________________

18/07 - 2012 Fabeln om Åsnan och Falken och det lysande nya tyget
(Ocensurerad pärla från VCW, osignerat, 18/03-2012)

Fritt efter Æsopos (grek ca 600 före Kristus)

Åsnan och Falken arbetade båda på ett kollektivt ägt jordbruk, en så kallad bonnagård, och där ägnade de sig åt att försöka framställa de finaste tyger man kunde tänka sig. Och det fina i just den här kråksången var att tygerna överträffade allt som fanns på marknaden och de kostade bara en tiondel att framställa. Och, kan man tänka sig, allt det damm och ludd som var så vanligt i spinnerier och väverier och gav arbetarna lungsjukdomar fanns inte heller. Stor lycka och förväntan knöts till det nya miljövänliga tyget. Djurhudar, lärft och damast skulle snart vara glömt.

Åsnan och Falken arbetade ivrigt med det nya tyget. När det blev klart skulle det sys en vacker kostym åt kejsaren. Kejsaren hade ett förnamn som började med "E" - precis som Emperor. Och det är ju ett passande namn på en kejsare. Det var en kejsare som tänkte mycket och hans efternamn tydde på just det. Ibland tänkte han att det kanske hade passat bättre med ett "Ex" framför namnet. För det hade blivit ganska mycket expenser innan tyget blev klart.

Tyget, ja! Det var ett alldeles lysande tyg! Med en vacker blåviolett färg - men det skulle gå att få det i andra färger också - det lovade både Åsnan och Falken och kejsaren såg fram emot att få en kostym uppsydd i det nya tyget. Så full av förväntan var han att han flera gånger betalade avsevärda summor för att tyget äntligen skulle bli färdigt.

Delägarna i kollektivet var förstås nyfikna och ville veta hur det gick med det lysande tyget. Varje år bad Åsnan och Falken om mera pengar och ibland två gånger per år. Och varje gång berättade de att tyget nu snart skulle finnas till försäljning på marknaden och hos de stora tyghandlarna. Ibland varierade de berättelsen lite och talade om att det inte var avsikten att tyget skulle säljas av kollektivet utan att kollektivet i stället skulle ta betalt för att berätta för andra väverier hur man skulle göra för att tillverka det lysande tyget. Och det var ju ännu bättre - då skulle man få någonting för ingenting. Det var ju lysande - precis som tyget - och kejsaren talade om för sina vänner hur bra allt skulle bli. Och vännerna betalade och betalade.

Nu är det ju alldeles självklart att ett så lysande tyg inte är något man snyter ur näsan. Och det tog ganska lång tid utan att något tyg syntes till. En gång träffades delägarna i kollektivet för att verkligen få se det nya, underbart lysande tyget. Men, så konstigt, tyget visades inte där delägarna hade samlats. Utan senare, när mötet var över och i en annan lokal. Tyget var väldigt likt vanlig lärft och delägarna fick inte ta i det eller studera det närmare. En av delägarna - en gris som hette John - tyckte att det hela verkade rena bluffen och grymtade lite om det. Han brydde sig inte ens om att trängas runt det nya tyget utan tog sin sugga och drog till nästa möte. Det tyckte Per Olsson på bonnagårn inte om. Och han orerade länge om detta.

Medan Åsnan och Falken arbetade flitigt med att få in nya pengar (och kanske mindre flitigt med att verkligen få fram ett tyg som kunde användas) så började det komma nya tyger på marknaden och hos de stora tyghandlarna. Delägarna lade märke till detta och frågade Åsnan och Falken om det kanske inte var lika bra att bara acceptera att det numera fanns tyger som var ännu bättre och billigare. På detta svarade de att det där nya tyget inte var lika vackert som deras tyg skulle bli. Och dessutom var det ju giftigt. Med det lät sig kollektivet nöja. Utom grisen och några andra djur som var väl insatta i tygfabrikation och olika tygkvalitéers egenskaper.

Ja, så fortsatte det. Och har de ännu inte fått fram tyg till en kostym så håller de väl fortfarande på. Kejsaren väntar fortfarande. Och den som väntar på ett lysande tyg väntar väl aldrig för länge? Han kanske får en tummatuta till slut? Eller det kanske bidde ingenting?


05/08 2013 - Avanza, mutade av Lightlab ?
14/06 2013 - Avanzadagen 21 maj - Lightlabs grundare censurerad
17/11 2012
- Ännu en fabel om Åsnan och Falken
25/09 2012 - Lightlab's klisternisse...
18/07 2012 - Vu1-problemen (13/07-12)
18/07 2012 - Fabeln om Åsnan och Falken (19/03-2012)
_________________
Om denna sida
Stäng
Fabel-figurer ?
Lightlab's censurförsök

Som säkert fler än en noterat har någon lyckats förmå Avanza att censurera inlägg som upplevts som alltför känsliga för Lightlab.  Att denne någon är någon Lightlab och/eller Penser närstående är knappast någon särskilt vild gissning. Lightlab Special Watch, www.llsw.info, står fri från alla intressenter vilket gäller såväl Avanza som Penser och även möjliga konkurrenter till Lightlab. Till skillnad från Avanza går vi alltså inte i någon husses ledband. Och till skillnad från Avanza tillåter vi inlägg så länge dessa håller sig inom lagen. Angående de anklagelser som förekommit från Lightlab-supporters rörande förtal hänvisar vi till vår LED-are, 01/07 - 2012 Förtal och svindleri.

Sedan starten av Lightlab Special Watch har vi tagit för vana att kopiera och göra sökbar relevant information vilket också innefattar t.ex. inlägg på debattforumen. Med förhoppning om att författarna inte har något emot det tar vi oss därför friheten att här citera utvalda, såväl censurerade som ocensurerade, inlägg.


Hem
Mål
Historik
Tekniken
Löften
Samarbeten
Lampor