>>
<<
På en visning den 26/3 2013 påstod Lightlab att man kunde visa sin första "helintegrerade" lampa. Ljusflödet var dock enligt Lightlab själva endast 100 lumen vilket motsvarar en 15W glödlampa.

Dessutom hade lampan en kraftig "myrstacks"-effekt, d.v.s. ett sorts flimmer som FEL-tekniken varit behäftad med sedan starten. Detta problem verkar inte gå att lösa och bidrar till att göra FEL-tekniken oanvändbar.

Ljustemperaturen på den demonstrerade lampan låg dessutom enligt Lightlab på 4000K men kan ha legat högre eftersom lampan lyste med ett blåvitt sken.
Enligt färska uppgifter (12/4-2013) från signaturen Argus på Avanza fanns dock redan 1995 en prototyp med E27-sockel, byggd av ryssarna innan projektet övertogs av Lightlab. Dessutom byggde en ingenjör ihop ytterligare en helintegrerad prototyp på sin fritid under bara en vecka 1996.

Om det finns bildmaterial som bekräftar Argus sensationella uppgifter så kan dessa skickas in till:
info@llsw.info

Vi kommer självfallet i så fall att publicera dessa.

Lightlab Special Watch kan idag, 15/4 2013, presentera sensationella bilder av den FEL-prototyp som byggdes ihop på fritiden av en ingenjör redan år 1996 på så kort tid som en vecka. Bilderna kom in mindre än ett dygn efter vår efterlysning igår!

Det är därmed helt uppenbart att det inte är själva bygget av en prototyp som är det svåra utan att få till godtagbara lampdata. Som Lightlab så tydligt demonstrerade den 26/3 2013 har man fortfarande inte lyckats med detta.

Trots att ca 300 milj kr tagits in från aktieägarna och  trots 17 års utvecklingsarbete står Lightlab fortfarande kvar på samma fläck som 1996, dvs utan en fungerande glödlampsersättare.
Prototyp från 1995-96
Med VD Lennefalks vokabulär, "Helintegrerad"
Lampor   >> 1   >> 2   >> 3   >> 4   >> 5    >> 6   >> 7


Hem
Mål
Historik
Tekniken
Löften
Samarbeten
Lampor